Ladbrokes refunderer punter etter å ha tatt £ 1,300 fra ‘dormant’ konto

En pokerspiller som sluttet å bruke sin Ladbrokes-konto etter at han var begrenset til å satse i pennies, har kalt for strengere regulering av online bookmakers regler etter at firmaet senere fjernet nesten £ 1.300 fra balansen i det som ble beskrevet som en “inaktiv” kontoavgift “. Mark Mackay, som hadde kontoen med Ladbrokes i flere år, sa på onsdag at han ikke hadde blitt kontaktet av bookmakeren før den begynte å fjerne penger fra balansen.Pengene har siden blitt returnert til hans konto, men han mener at hans sak fremhever de betydelige beløpene som gamblingfirmaer kan hente fra såkalte “sovende” eller “inaktive” kontoer, ved hjelp av regler som de faktisk kan gjøre for seg selv .Horse racing tips: torsdag 8. desember Les mer

“Jeg hadde to store seire i fjor, og i september var det rundt £ 8 800 der inne,” sa Mackay onsdag. “Etter seieren begynte de å begrense innsatsene, og innsatsene de tilbød meg, var dumme, så jeg sluttet å sette innsatser på.

” Jeg vil noen ganger prøve å satse på, så bli banket tilbake , så jeg ville sjekke balansen og gå. Så logget jeg inn på kontoen sist søndag, og jeg fant at det var £ 1300 borte. Jeg hadde ingen kontakt fra Ladbrokes, og jeg klaget til kundeservice.De kom tilbake til meg mandag og sa at pengene var tatt fordi kontoen var sovende. “Ladbrokes hadde gjort tre separate månedlige fradrag fra Mackays konto, og tok 5% av balansen hver gang.Firmaet benyttet avgiften under sine online “Vilkår og betingelser”, som sier at en konto anses “inaktiv” etter at den ikke har blitt brukt “for spillaktivitet i en periode på 12 påfølgende måneder”, og at en avgift på £ 2 eller 5% av balansen, avhengig av hvilken som er større, vil da bli belastet på balansen hver måned til den enten er redusert til null eller en innsats er lagt.

Alle online gambling firmaer har en policy om sovende kontoer, men hvor mye tid som må gå før en konto er oppgitt sovende, og også omfanget av belastningen som brukes, varierer mye fra bedrift til selskap, da enkelte firmaer har lov til å sette sine egne regler.

p> “Jeg har sett på reglene med andre selskaper,” sa Mackay, “og Betway, for eksempel, belaste £ 5 per måned.Det vil ta 20 år å ta £ 1300 fra noen med den hastigheten. Ladbrokes har tatt det om tre måneder. For omtrent åtte måneder siden hadde jeg hatt et lignende problem med Bet365, men de sendte meg e-post før jeg tok noe ut og jeg kunne trekke pengene tilbake. De [Ladbrokes] definitivt ikke email meg, eller skrive til meg, eller meld meg gjennom nettsiden, noe som også er noe de kan gjøre.

“Dette må stoppe. Hvis du prøver å satse på, vet de at du ikke kommer til å gjennomgå det hele [vilkårene] med en fintandet kam hvis det er 10 minutter i løpet, og det er slik de får folk.

“Dette var for mye penger for meg å savne det, men hva om det var £ 15 eller £ 20, og da tenker du på alle de andre og hvordan det kan legge seg opp.De tror de kan gjøre noe, men det er ikke deres penger. “

Ladbrokes forsvarte sin tilnærming til sovende kontoer i en uttalelse onsdag kveld. “Våre retningslinjer rundt sovende kontoer er i tråd med standard bransje praksis,” sa selskapet. “Selv om vi mener at våre vilkår og betingelser er klart tilgjengelige for kunder som er pålagt å akseptere dem når de registrerer kontoer hos oss, forsøker vi å emaile kunder for å informere dem om at fradrag for sovende saldoer kan gjøres.

I dette tilfellet undersøker vi hvorfor en slik e-post ikke ble utstedt, og ønsker å beklager kunden, samtidig som det bekreftes at tilbakebetaling av fradragene nå er gjort. “

En talsmann for Gambling Commission, som regulerer britiske gamblingoperatører, sa onsdag at kommisjonen ville “regne med at noen avgift på dvale kontoer blir klart angitt i en operatørs vilkår og vilkår og at disse vilkårene er rimelige og åpne.” Talsmannen sa at hvis Mackay kontakter Kommisjonen direkte, vil den “se nærmere på detaljene i hans klage”.

Brian Chappell, en kampanje for gamblingproblemer som kjører nettstedet JusticeForPunters.org, sa onsdag kveld at en incr lettelse antall gamblere er å kontakte nettstedet for å klage på gebyrer belastet på sovende kontoer. “Dessverre, Justice for Punters får mange irate henvendelser om denne praksisen,” sa Chappell. “Folk er bare forbløffet over at deres egne penger kan tas på denne måten.”