Glemt historien. Som Spartan tok ryktet til en derbyspor

Fra legendariske turen passerte 50 år. Pavlíček gikk med Pacák, etablert et eget duraluminium trillebår på derby Sparta -. Slavia

rute målt 145 km og bilen kan gjøres på to timer. I 1965 trakařová turen varte en uke og “nasáčkovala” i gatene hundretusener av mennesker. Skrev om det i New York.

“Jeg er glad for at Anthony Pavlíček var min onkel. Nå kan jeg ikke tilhenger av noe sånt. På de fleste, den slakting sted i engen eller ødelegge stadioner, “sa Libuse Kucerova, sparťanka som hennes berømte stamfar.

Trakařovou ri oppleves som en tretten år frosk” Min onkel var en stor srdcař, sann Spartan. Allerede i Turnovo på føttene og gjorde et sviende medics rådet ham, la oss gi opp.. Men han sa da jeg fortalte ham til Praha import, så jeg skal ta ham der ”

bantam hjul for fred

Etter en uke med tunge tunge turen, møtte Pavlicek Pacak i mai 1965. De ble sittende med venner i en restaurant koffert ved jernbanestasjonen i Smržovka.

Slavia etter skammelig nedrykket til andre divisjon kjempet for å gå tilbake til toppen konkurranse og ledende Pilsen mistet noen poeng.

Spartans og Slavisa er provosert og Pavlíček observert at når Slavia retur til Premier league, ta på Pacák derby. På hjulet trailer.

Paceren gikk inn i en duell med samme alvor og samme risiko.Skulle Slavia i andre divisjon forble, brutalt av Praha med Pavlíček en mye mindre viktig kamp Slavia -. Jablonec

“Den kvelden gikk til gutta fra pub våkne Smržovka notarer og trakk opp en stake pakt” sier Kučerová. Slavia gjorde Pacak glede og tilbake blant eliten.

Mens Pavlíček kunne tenke om rollen utmattende rickshaw venn Pacák følte som Maharaja. Bare plassere elefant var i ferd med å Nestlé i en trillebår. Det var ikke en trillebør.Pavlíček jobbet i Tanvaldský virksomhet Totex og kolleger hadde oppfunnet en lett duraluminium maskin bantam rattet.

Fabrikken næringsdrivende og salmaker George kysset, som har gjort en spesiell stropper, som gjør Pavlíček mye nenadřel.

Vil du Kvašňákovy boms

om internett ingen selv drømt, men nyheten om den fantastiske innsatsen lyn spres ikke bare i Smrzovka? , Jablonec eller Tsjekkoslovakia. Rapportert om det i London, Paris og Beograd.

“Jeg husker hvor mye som ble skrevet om det,” sier Vladimir Taborsky, en tidligere representant, som da var 21 år gammel spilte for Sparta. En trakařovou ride opplevd “lignende oppfordringer mellom spartanerne og slaviske studier har vært vanlig før lokaloppgjør.Jeg husker menyene som tilbød Kvašňáks pepper nyrer eller Táborský og la fasan. I dag er smirkingforgiftningen mellom spartanerne og slaverne dessverre forsvunnet.Det er trist når Sparta holdt på å rope Død, død eller Slavia Slavia Jude. ”

Trakařová ri startet i Smržovka sist lørdag i august. “På torget med Pavlíček og Pacák farvel ti tusen mennesker,” sier Inka Urbanova, medforfatter eksponering Smržovka Museum, der veien til Derby minne Líbalová stropper fra trillebårer. “Buss fra Jablonec til Harrachov tok omtrent en halv time forsinkelse tett vei.”

Trillebår måtte bremse og horn

Pavlíček avventer trail Smržovka – Zelezny Brod – Trutnov – Mlada Boleslav – Stara Boleslav – Kbely – Praha bare brutal oppstigning til den olympiske stadion. To morderiske åser sto i veien i begynnelsen.Den første Drzkova svømme til og fra den andre mot Little Rock Turnov.

Trillebår bebyggelse ekstraordinære tilbehør. I fabrikken han utstyrt bremse, horn, indikatorer, reflektorer, førstehjelp kits og verktøy for eventuell reparasjon.

Pavlíček med Pacák heldigvis ikke på sedmietapové ildprøve alene, ledsaget av venner og beskyttelse trakařovou turen tok sleden delen Spartak Smržovka . Derbyen hadde en kokk og en tilhørende quad sykkel lastet med de nødvendige egenskapene. Blant dem boder, en i spartanske farger i andre slaviske

 

Ta den åttende. Enten du er forstoppelse

backingband marsjerte og Francis Dlask.Hans sønn Mirek husker at hennes far hadde Kbely slitte sko og kjøre ham dit levert ny. Fire-hjuling trakk kokk Květouš St. Joseph Sturma en frisør som Pavlíček massert under reisen. Fire-hjuling dekket lerret, sydd fra Sparta og Slavia flagg.

De veier og gater trakařová ri tiltrukket seg mange innbyggere at politiet kommandør i Mlada Boleslav bedt Pavlíček med Pacák om å forlate byen etter åtte om morgenen. Han fryktet at tidlig morgen publikum i gatene hindret fabrikken ansatte for å gå tilbake til arbeid.

kommunistiske makthavere mislikte trakařová ri, fordi gatene få flere mennesker enn 1. mai.De forsvarte avisen reportasje og helter fra Smržovka forbudt å gå Sokolovska klasse. “Vi frykter at arbeiderne forlot fabrikkene og gikk til velkommen Pavlíček med Pacák,” sa Urbanova

Til tross for Praha ledsaget trillebår åtte medlemmer av Public Security på motorsykler -. Og tillatt en lang omvei gjennom Libeň og Holešovice, som tilsatt til Pavlíčkových ben kilometer mer.

saga har hatt en velfortjent pris. I pausen derby herrer fra Smržovka Strahov de sirklet feltet og applauderte dem 50.000 tilskuere. “Det var en stor ære,” husker 69letý Jaroslav Mrazek, Spartan fan av Litomerice

Hvor ble det av trillebår?Ingen vet

Den legendariske trillebår har lenge blitt vist frem i restauranten Slavia i Smržovka. Men forsvant hvem vet hvor.

“Min onkel og Mr. Pacák igjen en fin referanse for dagens fans. Link store fotball rivaler som har forblitt venner, og sette hele landet på fote igjen, “sier Kucerova

Tross alt, derby på Strahov endte med resultatet. 2: 2.

Når du kjører selge arrangørene postkort emblemer. Etter fradrag for kostnader forble det 32.000 kroner, som du kan kjøpe en anstendig bil.Pavlíček og Pacák ikke ta noe, bare Jablonec selskap Javoz dem som en gave forlot Sparta og Slavia hovedkvarter.

Penger fra trakařové stasjon fikk en slovakisk landsby Obid, herjet av flom, og tobogganers fra Smržovka brukes til bygging av en ny racerbane .