I Russland flyttet Traore fra den rumenske “Cluj”

Lasina Traaure, Elfenbenskysten, 28 år gammel

I RPL spilte han for Kuban og Anji. Brukte 81 kamper i ligaen, skiller seg ut med 36 mål og 10 assistenter.

I Russland flyttet Traore fra den rumenske “Cluj” i status som en av de mest lovende fremover fra det afrikanske kontinentet. For dette angrep de kubanske sjefene ikke å betale 6 millioner euro til den forrige Lacina klubben. Og livet har vist at de ikke har gått tapt – etter bare en halv og en halv år ble Traore solgt i Anji for 18 millioner euro. I både Krasnodar og Makhachkala viste Lasin Traore veldig effektiv fotball, og derfor er det ikke overraskende at scouts av europeiske klubber har lagt merke til ham. Den mest insisterende var Monaco, hvor Anji ble enige om å gi ut Traore i januar 2014 for kun 10 millioner euro. Men avgang fra Russland hadde ikke den beste effekten på Lacinas karriere. I Monaco klarte han aldri å bli akklimatisert, forlot for utleie fire ganger (Everton, CSKA Moscow, Sporting og Amiens fra Hihona).

I sommer i år avsluttet Traore, som hans agent Dmitry Selyuk uttalte, kontrakten med Monaco og ble en friagent. Fremføreren var klar til å gå tilbake til RPL og ville selv være enig med lønnsreduksjon for å få en fullverdig kampspraksis. Det var imidlertid ingen alternativer, og så langt er denne uinitierte fotballspiller fortsatt uoppfordret i klubben fotball.

Sekou Olice, Liberia, 28

RPL spilte for CSKA og Kuban. Brukte 82 kamper i ligaen, preget av 8 mål og 7 assistenter.

En annen talentfull afrikaner som ikke fullstendig kunne avsløre seg selv. Han kom til Russland i 2009, da Moskva CSKA leide den i seks måneder fra Danmarks Midtjylland. Denne gangen var nok for «hærlaget» -bossene å se Olis evne og kjøpe kontrakten i januar. På CSKA tilbrakte Sekuk 5 år, hvorav sesongen 2011/12 var spesielt fruktbar. Deretter, i en vingers karriere, var det en lavkonjunktur og leieavtaler hos PAOK og Kuban. I løpet av sommeren 2015 forlot Olis CSKA etter kontraktens utløp.

Etter å ha forlatt Russland prøvde han å få fotfeste i Romania som en del av den lokale Astra, og den siste klubben Olis var den kinesiske Dalian Yifan, som han forlot sommeren 2017. Siden da har Sekou Olis vært på jakt etter en ny jobb, som han har alvorlige problemer med.