Jaroslav Drobny setter tone i Hamburg og Bremen derby av dysfunksjon

På lørdag var Drobny fienden, en forrder for å bevege seg 128 km nedover A1 til Weserstadion, og “Drobo” -skjærene ble designet for å skade ikke, vær så snill. Hver nervøs berøring av den tsjekkiske stopperen ble ledsaget av den lykkelige, sarkastiske gjentakelsen av kallenavnet av hjemmespillerne. Markus Gisdols spillere målbevisst målrettet sin tidligere lagkammerat – “sannsynligvis den verste fotballspilleren til ligaen,” ifølge Welt – når han prøvde å sparke ballen. Strategien betalte seg med det samme. En av Drobnys misligholdte klager gikk rett i berøring og indirekte førte til Hamburgs tidlige åpner, en header fra Michael Gregoritsch fra det påfølgende innkastet i tredje minutt.Siden dumme feil på baksiden ble snart hovedtema på ettermiddagen, som Fin Bartels (14. minutt), Gregoritsch (28. minutt) og Serge Gnabry (45. minutt) handlet mål Betclic som skyldte mye til forsvarere som utvilsomt gikk ut av vei eller være nettopp på feil sted til rett tid. Mats Hummels slår for Bayern München for å holde Bayer Leverkusen i sjakk Les mer

Drobny, en “konstant kilde til ulempe”, som Hamburgs tabloid MoPo satte den, ble aldri helt gjenopprettet fra sin tidlige blunder, selv om han fulgte ikke opp med et annet avgjørende uhell.Werder-treneren Alexander Nouris forklaring på å foretrekke veteranen til den like ulykkelige utsatt Felix Wiedwald for må-vinn-kampen mot sine medmennesker – Hamburg og Werder var henholdsvis 18. og 16. i bordet før deres 105. møte – hørtes som overbevisende da hans lags defensiv ytelse hadde sett på det hele. “Vi valgte Jaro å gi stabilitet med sin tilstedeværelse, personlighet og erfaring,” sa Nouri. “Måten han reddet skuddet fra [Filip] Kostic – vi trodde alle ballen var i, men han kom dit.” More info

Drobny gjorde et par anstendig sparer for å til slutt redde et poeng for de besøkende, men Til slutt viste 2-2-tegningen bare de brutale manglene i begge lagene.Den første halvdelen hadde spesielt brakt en av de enormt shambolske, vidunderlig avledende kamper som Bundesliga pleide å produsere hver eneste uke før smart gegenpressing ble søkemotivet i det nåværende tiåret. Det er ingen tilfeldighet at nedgangen i de store to nordover startet da deres naturlige rivaler og mange andre mindreutviklede klubber utviklet kollektive spillsystemer basert på en sterk kollektiv etos. Hamburgs og Werders vedvarende individualisme – ideen om at et par big-name-helter kan løfte deg over det verdslige – utgjør en multi-season-billett for nedrykningstrid.De har ikke hatt et fungerende system eller et team i flere år, bare en serie underkvalifiserte trenere og over-utvidede stjernespillere som er ærverdige.

Den 68. minuttsbyte av Gnabry, Werder beste sesongens spiller og viktigste målskuespiller (fem mål i så mange bortspill), var symbol på kulten av personlighet som har erstattet god mening: Gnabrys erstatning Claudio Pizarro, den 38 år gamle demigoden, på banen etter populær etterspørsel , var ikke helt opp til fart og kunne ikke svinge tidevannet i Bremen. Werder kan nå legge til et “Torwartproblem” (Weser-Kurier) til sin lange liste over bekymringer, da verken Drobny eller Wiedwald inspirerer til noen reell selvtillit.Trettende mål som er innrømmet i 12 kamper, minner om de Betclic Magyar stinkende, defensivt inkontinente Thomas Schaaf-dagene. Tidlige forbedringer etter at Viktor Skripniks avskedigelse i september har forsvunnet i etterkant av oppfatningen at mennene på Nouri’s disposisjon mangler nødvendig kvalitet for å oppnå noe i nærheten av en ren ark.RB Leipzig spredte sine vinger for å bli Bundesliga force for the long haul | Barry Glendenning Les mer

“Du kan ikke vinne noen spill som forsvarer måten vi gjør,” sa kaptein Clemens Fritz. “Vi serverte de to målene på en sølvfat for dem.” Hamburg var like imøtekommende på den andre siden av banen. “Vi var litt uforsiktige,” sa HSV-trener Markus Gisdol generøst, i et forsøk på å beskytte “de ømme skuddene” av fremgang han hadde sett.

Helt fremdeles virket Hamburg nesten som en vanlig Bundesliga-side, takket være den energiske Gregoritsch, som nesten gjorde et hat-trick som ville ha gjort det beste svaret på et spørsmålsspørsmål i årene som kommer.Etter å ha fått sin header og et vellykket venstrefotet skudd for å gjøre det 2-1, hadde østerrikeren en sjanse til å score et tredje mål – uten et støvel på. Han bragte den i hånden, etter å ha mistet den i en utfordring fra Philipp Bargfrede, ble han grunnlagt for evigheten (“Jeg trodde: hvis jeg scorer nå, går jeg ned til historien”), men dessverre nåkket ballen aldri ham. Skam. (Målet ville ha stått. Å spille på uten sko eller shin pads etter å ha mistet enten ved et uhell er tillatt under den nyeste versjonen av spillets lover). Resultatet var omtrent nok til å holde Hamburg, bunnen av bordet med fire små poeng, “levende”, som Gregoritsch sa.Det ble møtt av de 55.000 fansen i bakken – to hundre Werder ultras hadde blitt holdt unna under Hamburgs polisens flimseste forsinkelser – av bekymret stillhet i stedet for jubel eller vrede. Enten den selvstilte Bundesliga-Dino (dinosaurien) snart kan komme tilbake til en mer komfortabel eksistens, er det tvilsomt, mens situasjonen fra banen er så full av vagaries som Johan Djourous tankeprosess. Sportsdirektør Dietmar Beiersdorfer vil bli lov til å være på kontoret for litt lenger, noe som er en annen måte å si at klubbens dysfunksjonelle lederstruktur, med investor Klaus-Michael Kühne som ringer skuddene over styrets leder, vil vedvare.Gisdols grønne skudd vil gjøre det svært godt å vokse til noe betydelig på en slik ujevn, ufruktbar grunn.

Liga-ledere RB Leipzig, som midlertidig strekte gapet til seks poeng med en 4-1-seier på SC Freiburg den kvelden , ble forsiktig nådd (“de så på sofaen mens vi spilte Champions League”) og ønsket velkommen som en “seriøs rival”, mens en overhaling av akademisystemet ble kåret som en prioritet. I tillegg virket Hoeness markant mindre overbevist av ideen om Philipp Lahm som en fremtidig sportsdirektør og lovte å sikre at Bayern ville møte sitt “samfunnsansvar”. Det vil være interessant å se hvordan det kan bli kvadret med en annen vintertur til Qatar i blant annet i januar.

På banen var det vanskelig å se noen positiv effekt fra comebacket av “Mr Bayern”.Carlo Ancelottis lag var ganske arbeidet og til slutt heldig å vinne et tett anfalt spill mot Bayer Leverkusen 2-1 på lørdag kveld, med tak i en Mats Hummel-header fra et improvisert hjørne (“Jeg skulle ta det kort, men ingen kom” Joshua Kimmich sa) og Javi Martínez sparer en målbundet Kevin Volland-header med høyre arm, uten at noen som er relevante merker. “Hvis det er en straff, er det straff,” sa Leverkusen sportsdirektør Rudi Völler. “Fotball er ikke så komplisert noen ganger.”