Sebastian Coe: IAAF-reformene handler om å stå høye for de rene idrettsutøvere

“Fordi jeg ikke vil at vi noen gang kommer tilbake til de groteske historiene at selv de siste dagene har vi våknet opp.” Coe refererte ikke direkte til disse historiene. Det var ikke nødvendig. Det har vært umulig å unnslippe korrupsjonsstanken fra flere tidligere senior IAAF-tjenestemenn, som i år ble utestengt for å konspirere for å kreve penger fra russiske idrettsutøvere for å dekke opp anomalier i deres biologiske pas.

I denne uken rapporterte den franske avisen Le Monde og den tyske kringkasteren ARD at øvelsen var mer utbredt enn det som ble opprinnelig tenkt, basert på bookmakere for norske spillere dokumenter fra en fortsatt undersøkelse av franske anklagere til den tidligere IAAF-presidenten Lamine Diack, sønnen Papa Massata Diack og andre over påstått korrupsjon og hvitvasking av penger.I mellomtiden håper Coe å utføre den tilsvarende dypet av positive retester fra Beijing 2008 og London 2012 – mens det til slutt er bra for sporten – dypet inntrykk av at flere må gjøres for å stoppe doping.

av en hard reset på en calamitous noen år for friidrett ved å introdusere en rekke styringsreformer – inkludert noen som er overraskende radikale på steder. De inkluderer å fjerne seg fra noen krefter som IAAF-president, skape en integritetskode og anti-dopingkropp, sikre en større stemme til utøvere og lage en veikart for å sikre en 50/50 mannlig / kvinnelig splittelse blant IAAF-rådet innen 2027.Under Coes planer vil presidenten og IAAF-rådet ikke få lov til å tjene mer enn 12 år, og det vil også være større sjekker og balanser for å stoppe at presidenten tar store beslutninger alene.

“Dette er et øyeblikk å være fet, ikke for å være tøff, “sa han på torsdag kveld. “Reformene skaper det sterkeste settet av grunnlag der vi må bygge nye fans, lage nye formater, finne nye partnere og oppriktig opprette nye og spennende arrangementer. Vi må engasjere seg med unge mennesker, vi må finne nye fans – og det ligger sentralt i strategien vår. “Coe understreket at hans nøkkelreform var en plan for en biffig og uavhengig integritetenhet som ville klare seg alle anti-doping saker og være ansvarlig for større intelligens samling.Han påpekte også at en online portal for å tillate folk, privat og sikkert, å videresende på informasjon om doping, hadde fått 43 leder i de første 48 timene. “Disse reformene er i utgangspunktet om å stå høye for de rene idrettsutøvere,” sa han. “De rene idrettsutøvere må vite at vi er i deres hjørne.” Coe trenger støtte fra to tredjedeler av forbundene for å få forslagene gjennom, og mens han vet at det vil være viss motstand, har han oppfordret tvilere til å tenke på konsekvensene av å opprettholde status quo. “Vi har sponsorer og interessenter Betting og Tipping online som ser veldig nøye på hvordan vi løser problemene som står overfor vår sport og står overfor all sport, ettersom vi strenger for større åpenhet og ansvarlighet,” skrev han nylig i IAAFs heftet Time for Change. “Våre partnerskap og inntektsstrømmer er direkte truet hvis vi ikke handler raskt og avgjørende.” Privatt håper hans tilhengere at reformene vil gjøre IAAF til et av de mest åpne og gjennomsiktige organene i global sport – kanskje selv den mest gjennomsiktige, en eksemplar for andre.De peker også på stemmebakgrunnen til IAAF-idrettsutvalget, som sier at «fremtidens sport» avhenger av forslagene som blir stemt inn.

Coe vet ikke at alle er så positive om ham eller sportens framtid. Men som han kunne reflektere, er fredag ​​et år til dagen siden han møtte en fiendtlig tre timers grilling fra parlamentsmedlemmer på kultur- og mediautvalget om sitt forhold til Lamine Diack og hvorfor han ikke visste mer om korrupsjon ved IAAF . Som Coe bekjente til parlamentsmedlemmene, var IAAFs problemer som et “horror show”.Nå er det kanskje mer som et 12-sertifikat enn en 18 – men mye arbeid gjenstår, som Coe innrømmer.

“Vi må akseptere at omdømmet til IAAF og friidrett har blitt tarnished av hendelser som kom å lyse for et år siden, sier han. “Vi har fortsatt mye arbeid å gjøre for å gjenopprette vårt omdømme, troverdighet og tillit innen vår egen sport og den bredere verden av sport.”

Lørdag kan imidlertid vise seg et betydelig skritt i riktig retning .