Ikke alle kunne se denne kampen – tross alt

Ikke alle kunne se denne kampen – tross alt, en ukedag. Men de som ikke klarte å se sendingen fra Doha, mistet ikke så mye. Mye mer berørt var de som stormet til TV-skjermene. For laget vårt tapte nok en slurvet kamp. Vi venter på at vurderingen skal oppdateres, opphetede diskusjoner, krav om å oppløse landslaget, avskjedige Stanislav Cherchesov og sende Vitaly Mutko til hakkeklossen.

Ta av buksene og løp. Hvorfor kampen Qatar – Russland kunne ikke følges

Og hva skjedde egentlig? Ingenting, bortsett fra skaden fra Igor Akinfeev. De tapte. For første gang eller noe. Qatar i den første, og så. Rating kollaps? Ja, og til helvete med ham. Rating er nå et enkelt sett med tall som er oppfunnet av noen flinke folk fra FIFA. Vi trenger det om et år, når det blir uavgjort for EM. Men mange ting kan endre seg i løpet av et år. For eksempel blir Confederations Cup avholdt, på tegningen som vårt team definitivt vil delta.

Kanskje tapet av Qatar-landslaget er livsfarlig og vil frata laget vårt noen turneringsutsikter? Nei, hvis det russiske laget ikke spiller ved neste verdensmesterskap, så absolutt ikke av nåde fra et lite lands lag i Persiabukta. Men etter at drømmene til en stygg gammel kvinne om å bli jordens elskerinne ikke gikk i oppfyllelse, ble denne hendelsen mindre ekte. Kampen med Qatar-laget er vennlig. Eller kontroll, som Stanislav Salamovich ber om å snakke. Og deuce for kontrollen betyr ikke deuce i eksamen. Og vi får lov til økten.

Er du lei av Cherchesovs eksperimenter? Beklager, men når ellers å dirigere dem, hvis ikke i slike spill. Jeg husker at Dick Advocaat ble kjeftet for å ikke introdusere nye mennesker til teamet. Fabio Capello, tvert imot, fikk for dristige eksperimenter i den viktigste kampen. Cherchesov derimot oppdaterer laget i spill som ikke har turneringsbetydning. Eller vil du at Sergej Ignashevich og Vasily Berezutsky skal spille på landslaget frem til pensjon, ikke idrett, men sivilt? Nei. Avkjøl deretter, og husk at eksperimenter ikke alltid er vellykkede når du kjøler den.

Ta av buksene og løp. Hvorfor kampen Qatar – Russland kunne ikke følges