Toni Kroos ‘magiske øyeblikk sender illevarslende advarsel til Tysklands rivaler

Tyskland er rett og slett ikke ment å tape VM-kamper, spesielt ikke den første i gruppespillet, og frafallet fra 1-0-tapet fra Mexico fra forrige søndag hadde vært ekstraordinært. Noe av kritikken var personlig, og troppen hadde trodd at en del av deres landsmenn og kvinner ønsket at de skulle mislykkes, ville at de skulle tape til Sverige og gå ut av finalen.

Det er sannsynligvis verdt å huske at det hadde vært ett nederlag. Riktignok var det spesielt grisete, en sammenbrudd som hadde antydet på slutten av Löw-tiden, men det var fremdeles bare ett nederlag. I sine åtte tidligere turneringer, inkludert Confederations Cup, har Löw alltid nådd semifinalen i det minste.Forrige gang Tyskland ikke klarte å avansere fra den første runden av et verdensmesterskap var i 1938.

Kanskje forklarer det intoleransen for noe glipp så tidlig i en konkurranse. Men det lyste også et lys over de krevende standardene som Nationalmannschaft holdes til og den vinnende mentaliteten som er integrert i tysk fotball. Löw og spillerne fortjente kritikken. De måtte ta det.

På et personlig plan hadde Kroos feilet Sverige-målet – hans ukarakteristiske løse pasning satte igang kontringen for Ola Toivonens nydelige avslutning. Han visste det. Siden det 32. minutt hadde det sittet med ham. Kroos var i kø for å være en skurk.

Alt hviler på ham, men det er til tider som disse når de virkelig verdensklasse spillerne går inn i sine egne soner, der fokus og stillhet er de eneste tingene som eksistere.Tenk på Cristiano Ronaldo og hans siste frispark fra Portugal mot Spania i åpningsrunden av gruppespill.

Kroos er kjent for sitt iskule temperament, sin stillhet og sin fantastiske teknikk. Han viste frem alle på et øyeblikk som vil gå ned i tysk fotballfolklore. Han hadde nærvær av å åpne opp vinkelen litt, men avgjørende ved å rulle ballen til Marco Reus og så få den presentert for ham, men egentlig handlet det om henrettelsen.

Pisken og bøyningen som Kroos tilkalte med høyre fot, ble matchet av presisjonen. Ballen ble felt inn i det øverste øverste hjørnet, og på et øyeblikk var Tyskland tilbake forelsket i verdensmestrene.

Löw har fortsatt problemer; det er flere områder der siden må forbedres.Etter å ha kontrollert åpningen 10 minutter mot Sverige, var det sjokkerende å se hvor sårbare de var mot kontringen resten av halvparten. Toni Kroos bringer sent mirakel for at Tyskland skal bedøve Sverige Les mer

Defensivt der er hull – mellomrom bak, som delvis er forårsaket av Löws ønske om å få presset bakryggene høyt. Og dette er før formen for den midterste halvdelen av Jérôme Boateng blir diskutert. Han ble sendt ut i det 85. minutt for en annen bokbar lovovertredelse, og suspensjonen hans for det endelige gruppebindingen mot Sør-Korea kan ikke være en dårlig ting.

Tyskland hadde 71% av balansen, og statistikken viste også at de fullførte 699 pasninger til Sveriges 213. Deres passeringsnøyaktighet var 91%.Men de klarte bare ni forsøk på mål, fem av dem på mål, noe som var en dårlig retur fra en slik dominans. Mangelen på et No9 på elitenivå fremstår som en bekymring.

Ingen sier at Kroos ‘Roy of the Rovers-vinner har papiret over sprekkene, men psykologisk sett virker virkningen som monumental. Det har gitt en berøringsstein, et punkt rundt hvilket teamet og ideelt sett kan landet rally. Det har styrket troppens tro, mens den også sender en illevarslende beskjed til resten av verdensfeltet. Tyskland vet ikke når de blir slått. De kjemper til siste pust, og de vil komme igjennom.

Dessuten er det ingenting som ligner på følelsen når en alt-eller-ingenting-gamble kommer av.Löw hadde trillet terningen etter Boatengs oppsigelse, tatt av venstreback Jonas Hector og sendt på den angripende midtbanespilleren Julian Brandt. Han avsluttet med to forsvarere og fem ut-og-ut angripere. Fortune favoriserte Löws tapperhet, og det var også forsterkende, om enn triumfen har blitt litt plettet av nyheter om at to tyske teamfunksjonærer står overfor straff fra Fifa for å provosere Sveriges benk under de sene feiringene.

Reus beskrev opprykk til seieren som “ren ekstase”, men det var Sami Khedira, midtbanespilleren under ild som Löw hadde droppet, som best oppsummerte det. “Pheeeew,” twitret Khedira. “Så viktig! Nå er vi med i turneringen. Aldri avskrive oss. ”