Gatting og Holding ville ha sett rødt, men sendinger skal være sjeldne

Suspicions har blitt vekket en stund – adventen av et skilt reist utenfor toaletter på baksiden av et stativ på Lord’s har vært litt av en giveaway. “Gentlemen” det proklamerer, men under er lagt til: “Nappy Changing Facilities Available.” Man kan bare overtale hva Gubby Allen, en tidligere president hvis hånd var konstant på MCC-styreren i etterkrigsårene, ville ha gjort av det. anbefaler at sendinger blir introdusert i crickets lover. Les mer

Ytterligere bevis har oppstått i Mumbai, der MCC World Committee, ledet av Mike Brearley, har annonsert radikale planer for spillet. Forandringer er avled som angår dommere som får makten til å skille ut spillere fra kampen, begrensninger på størrelsen på en flaggermus og fornyet advokat for cricket å være en del av OL.Hans komité diskuterte også fordelene ved fire-dagers Test og på en svært moderne måte ble det ikke oppnådd en absolutt konklusjon, da det ble anerkjent at begge sider hadde gode argumenter for å fremføre.

Mulig innføring av et rødt kort i cricket er den mest slående innovasjonen. Umpires har aldri hatt myndighet til å sende en spiller fra feltet. Forventningen av MCC i fortiden gjorde dette unødvendig. Det ble antatt at kapteinen, uunngåelig en amatør, kunne stole på å patruljere spillet og om nødvendig sende en av spillerne sine fra feltet for dårlig oppførsel.

Begrepet et rødt kort har blitt bedt om mer fordi av nedgangen i standarder i fritidsspillet enn den profesjonelle.En undersøkelse fra Portsmouth University foreslo at 40% av britiske umpires sa at episoder av misbruk gjorde dem spørsmålstegn ved å fortsette umpiring.

Likevel har det vært øyeblikk i cricketets rike historie da det røde kortet ville vært brukt hadde det vært tilgjengelig på høyeste nivå. Shakoor Rana har kanskje ikke motstått fristelsen til å plukke sitt røde kort fra lommen da Mike Gatting vinket på pekefingeren i sin retning i Faisalabad i 1987. Mind deg , er det vanskelig å forestille seg at produksjonen av et rødt kort ville ha bidratt til å tømme den situasjonen.

Et rødt kort kunne ha vært aktuelt for West Indies ‘Sylvester Clarke i Multan i 1980.Etter å ha blitt rammet av en oransje når han satte seg på grensen, tok Clarke opp den nærmeste tingen på hånden – dessverre var det en murstein – og han kastet den inn i mengden og slog en tilskuer på hodet. I Toronto i 1997 da India spilte Pakistan, var Inzamam-ul-Haq så lei av Unibet overgrep fra en tilskuer han spurte sin tolv mann å bringe sin flaggermus som han marsjerte inn i stativene i strid med hans plager. Den mest yndefulle handling av uenighet ble levert av Michael Holding i Dunedin 1979 da han revet stubben ved batsmanens slutt i kjølvannet av New Zealands John Parker som ikke ble gitt ut etter en appell for fanget bak (av alle kontoer slo han det).Selv om det ikke er mulig å bruke et gult kort, kan Holding kanskje ha måttet se rødt i det 21. århundre, noe som ville ha forlatt kapteinens en bowler / fielder / batsman kort for resten av spillet.

forventning – og håp – er det røde kortet vil være avskrekkende, sjelden hvis det noen gang er brukt, men vi kan garanteres at det blir noen neste sommer som oppfordrer seg til å bli den første cricketeren som er sendt av en dommer. La oss håpe han eller hun ikke oppnår kjendisstatus. Hvis det skjer i en internasjonal kamp, ​​noe som er mindre sannsynlig siden pensjoneringen av Darrell Hair, send for Ban Ki-moon. Les mer

Kontroller den økende størrelsen på en cricketbat, har min støtte. Flyttet stopper et ulogisk mønster. I golf er det klubber som treffer ballen lengre enn noensinne, hva har de prøvd å gjøre? Lengde kursene.I cricket-flaggermusene slo ballen videre og hva har skjedd? De fortsetter å redusere størrelsen på grensene. Mishit sixes demean spillet. Men de foreslåtte endringene vil ikke i stor grad endre utseendet eller effektiviteten til moderne flaggermus; de stopper bare en trend. Bevegelsen for bowlere vil være minimal.

De bowlerne vil imidlertid kunne hevde det ulige offeret som har blitt tatt av en fielderhjelm. Denne endringen i forskriften forteller at en engelsk fielder i nærheten av flaggermusen nå er forpliktet til å ha på seg en hjelm, om han eller hun vil eller ikke. Det er ikke noe valg på grunn av sikkerhetshensyn, og i så fall er det fornuftig at en ricochet fangst nå teller.

Det er likevel uimotståelig å tenke over hvordan min første fylkeskap, Brian Close, ville ha reagert på alle dette.Han hadde aldri en hjelm på kort ben, og det ville han heller ikke ha gjort i den hjelmte æra hvis det tok bort sjansen for at en ricochet falt av pannen. Dessuten har jeg et fjernt minne om Lukk, antitasjonen til den gamle amatøren, en gang sendt av en mye reist Somerset paceman, men det var ikke fordi bølleren hadde misbrukt opposisjonen eller en umpire. Han hadde bare exasperated kapteinen sin uten utholdenhet.